1800’lü yıllara kadar soyağacını öğrenmek

E-Devlet‘e gelen yeni özellikle 1800’lü yıllara kadar olan soyağacını öğrenmek artık mümkün!

E-Devlet, bugün çok önemli bir özelliği aktif etti. Bundan sonra E-Devlet‘e girerek tek tıklamayla tüm soyağacınızı öğrenebilirsiniz. Bu özellik bugün içerisinde duyuruldu ve duyurulduktan hemen sonra da herkesin siteye akın etmesinden dolayı sistem çöktü. Ayrıca twitter’da da gündem oldu, esprili tweetler de var.

SOYAĞACI NEDİR?

Hemen herkes ailesinin kökenini, nereden geldiklerini ve ne kadar büyük bir aileye sahip olduğunu merak etmiştir. Bu soruların hepsine birden cevap verecek olan kavram ise soy ağacıdır.

Soy ağacı veya aile ağacı, bir kişinin soyundan olan kişileri gösteren bir çizelgedir. Atasal çizelgeler bir kişinin atalarını gösterir, o kişi altta, ataları yukarıda gösterildiği için çizelge bir ağaca benzer.

Günlük hayatta çok karşımıza çıkmayan bir terim olan soy ağacı, genelde miras davalarında filan lazım olur. Nüfus müdürlüklerinden alınan soy ağacı sayesinde, tüm ailenin, hatta sülalenin kaç kişi olduğu, kimin kimle evli olduğu, çocukları vs. her türlü bilgiye ulaşılabilir. Bir de hatırlarsanız ilkokulda, illa ki ödev olarak verilirdi. Ailenizin soy ağacını çıkarın derdi öğretmenlerimiz. Onlar elbette çok basit, sadece anne, baba ve çocuklardan oluşan soy ağaçlarıydı.

E-DEVLET’TEN SOYAĞACINI ÖĞRENMEK

e-Devlet‘e girdikten sonra “Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama“ya tıklayabilirsiniz, nerede olduğunu görmezseniz arama kısmına yazarak da bulabilirsiniz.

Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama kısmına girdikten sonra “Belge Oluştur“a tıklamanız gerekiyor. Daha sonra çıkan ekranda soyağacınızı görebilirsiniz.

TWEETLER

Kaynaklar: Webtekno, Paratic, Hürriyet, Ntv

Yorum yaz: