C# İle Hesap Makinesi Yapımı

Visual Studio‘da C# Form ile yaptığım basit bir hesap makinesini paylaşıyorum. Bu hesap makinesini 2013 yılında meslek lisesindeyken yapmıştım. Daha çok geliştirebilir veya kendinize özel fonksiyonlar da ekleyebilirsiniz.

C# Form Hesap Makinesi Görüntüsü

PROJE DOSYASI

Programı Github üzerinde paylaşmıştım. Buraya tıklayarak bakabilirsiniz. Github üzerinden proje dosyasını indirebilirsiniz. Daha sonra Visual Stuido‘da açarak düzenleyebilirsiniz.

PROJE HAKKINDA

Programda 2 textbox, 1 label ve 20 button bulunuyor. Rakamların ve yapılacak işlemlerin her biri için bir buton koydum. İlk textbox’a kullanıcı tarafından bir şey yazılamıyor. Bir rakama tıkladığınızda ikinci textbox içerisine o rakam yazılır, bir işlem butonuna basmadan önce başka bir rakama bastığınızda önceki rakamın yanına yazar. Bir işleme bastığınızda ikinci textbox içerisinde yazdığınız sayı soldaki textbox’a aktarılıyor ve sonraki sayıyı tekrar ikinci textbox içerisine giriyorsunuz. Son olarak eşittir butonuna bastığınızda sağdaki (ikinci) textbox içerisinde sonuç görüntüleniyor.

Başlangıç düzeyi için olan bir hesap makinesi olduğu için yeni başlayanlar için güzel olacağını düşünüyorum. Proje dosyasını indirip kodları inceleyerek anlamaya çalışın. Sonra yeni bir proje açarak siz de kendinize bir hesap makinesi yapın. Gerektiğinde benim yazdığım kodlardan yararlanırsınız. Yalnız kopyala-yapıştır mantığıyla ilerlemeyin lütfen. Basit bir kod satırı bile olsa öğrenmeniz açısından kendiniz elle yazarsanız daha iyi olur. Hem el alışkanlığı olması hem de aklınızda kalması açısından bu şekilde yapmanızı öneririm.

Takıldığınız bir şey olursa yoruma yazabilirsiniz.

Yorumlar (2):

  • meryt
    at 6 yıl ago

    kodları vereydin çok iyi olurdu

    Cevapla
    • Osman Koç
      at 6 yıl ago

      Merhaba, kodların olduğu Visual Studio proje dosyası aynı link içinde rar dosyası olarak mevcut.

      Cevapla

Yorum yaz: