Robot Sophia Türkiye’ye Geliyor

Robot Sophia ile ilgili daha önce bir yazı paylaşmıştım. Buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Bilmeyenler için kısaca şöyle açıklayayım, Robot Sophia, Hanson Robotics firması tarafından üretilen, insan şeklinde yapılmış bir robottur. İçerisindeki yapay zeka ile bir insan gibi düşünerek hareket edebiliyor. Hatta Suudi Arabistan tarafından bu robota vatandaşlık verildi, bu sayede vatandaşlık verilen ilk robot oldu. Bir ara insanlığı yok etmek istediğini söylemiş ve bir süre gündem olmuştu fakat sonradan bunun bir şaka olduğunu söyledi. Yine de bazı insanlar hala “robotlar dünyayı ele geçirecek” kaygısıyla düşündüğü için Sophia’ya pek sıcak bakmıyor.

Ben bu şekilde düşünen biri değilim ve imkanım olsaydı Türkiye’ye gelmişken Sophia’yı yakından görmeyi isterdim. Fakat etkinliğe katılım ücretli ve şu an için beni aşıyor. 🙂

Biz istesek de istemesek de teknoloji her geçen gün gelişiyor. Bunu reddedip geride kalmanın anlamı yok, öğrenip daha iyisini biz yapmalıyız düşüncesindeyim.

SOPHIA NEREYE GELECEK?

Konumuza gelecek olursak, Robot Sophia 5’inci Marketing Meetup 2018 etkinliğinin konuğu olarak Türkiye‘ye gelecek. Etkinlik 19 Nisan‘da gerçekleşecek. Robot Sophia etkinlikte ona sorulan soruları cevaplayacak.

Etkinlikle ilgili diğer bilgileri öğrenmek veya etkinliğe kayıt olmak isterseniz marketingmeetup.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yaz: