Volkswagen Sürücüsüz Araç Çalışmalarına Başladı

Araba teknolojisinin gittiği yönün artık sürücüsüz araç olduğunu çok net görebiliyoruz. Eskiden çoğumuzun hayal ettiği “uçan arabalar” için henüz erken fakat sürücüsüz araçlar için bu durum öyle değil; hayatımıza girmelerine az kaldı diyebiliriz.

Teknoloji bu yönde hareket ederken tabii ki araba firmalarını da kendilerini ister istemez bu alanda çalışmalar yapma mecburiyetinde görüyor. BMW ve Mercedes gibi büyük markaların da çalışmaları devam ediyorken şimdi bir Alman markası daha sürücüsüz araç sektörüne hazırlanıyor: Volkswagen.

Sürücüsüz araçlar hakkındaki düşüncelerimi belirtmek gerekirse, sizlere bunları avantajlar ve dezavantajlar olarak maddeler halinde sıralamak istiyorum.

AVANTAJLARI

• Araç kullanmayı bilmeseniz bile sizi istediğiniz yere götürebilir.
• Trafik kazaları azalır. Çünkü kazaların çoğu insan kaynaklıdır.
• Uzun yolculuklarda araç kullanmaktan dolayı yorgunluk vb. yaşamazsınız.

DEZAVANTAJLARI

• Ne kadar iyi olursa olsun sonuçta bu bir makine ve makineler de insan tarafından yapılıyor. Bu nedenle zamanla hataları çıkabilir.
• İçerisinde yazılım mevcut, bu yazılım sayesinde bütün işlevleri yapıyor. Fakat dezavantajı ise internete bağlıdır. İyi bir hacker (bilgisayar korsanı), aracın sistemine sızabilir.
• Bir hacker araç sistemine sızdığında istediği gibi yönetebilir. Siz aracın içindeyken bir kazaya yol açması hayatınıza mal olabilir, veya yine aynı şekilde sisteme sızarak arabanızı çalabilir.

Bunlar sadece şu an için aklıma gelen basit şeylerdi, birçok şey daha eklenebilir. Söylediklerim birçok kişinin aklına takılabilecek tarzda olan maddeler, fakat tabii ki bu işi yapan firmalar da bunları düşünerek ona göre tasarlayacaklardır. Zaten bu araçların hayatımıza girebilmesi için yolların da onlara göre dizayn edilmesi gerekli. Fakat Türkiye şartlarında düşünürsek şu an için bunları ülkemizde görebileceğimizi sanmıyorum.

Bu konu hakkındaki haber yazısını ve videosunu hemen altta görebilirsiniz.

Volkswagen, Sürücüsüz Araç İçin Harekete Geçti

Alman otomobil devi Volkswagen, Silikon Vadisi şirketlerinden Aurora ile sürücüsüz araç geliştirmek için anlaşmaya vardı.

Alman otomobil devi Volkswagen, Google’ın eski yöneticisi Chris Urmson‘ın yöneticiliğini yaptığı Silikon Vadisi şirketlerinden Aurora ile sürücüsüz araç geliştirmek için anlaşmaya vardı.

TAKSİ FİLOSUNU 2021’DE YOLLARA ÇIKARACAK

Volkswagen‘ın 2021 yılına kadar birçok şehirde sürücüsüz araçlardan oluşan taksi filosunu yollara çıkarmayı planladığı belirtiliyor. Şirketin bu amaçla bu yıl Aurora ile birlikte üreteceği test otomobilleri de görücüye çıkarması bekleniyor.

34 MİLYAR EURO’DAN FAZLA YATIRIM YAPACAK

Önümüzdeki beş yıl içerisinde sürücüsüz araçlara 34 milyar eurodan (154 milyar TL) fazla yatırım yapacağı ifade edilen otomobil devinin Aurora ile yaptığı anlaşmanın finansal detaylarına ise yer verilmedi.

Aurora geçtiğimiz günlerde Güney Koreli otomobil devi Hyundai ile de sürücüsüz araç konusunda bir anlaşama yapmıştı.

 

Haber kaynağı:  haberler.com

Yorum yaz: