Deprem Düdüğü yardım uygulaması yayında

Daha önce market ürün karşılaştırma ve aktüel için yayınladığım Getmar mobil uygulamasından sonra geliştirdiğim ikinci mobil uygulama ise “Deprem Düdüğü” oldu. Getmar uygulamasını duymayanlar için şuradaki yazıdan inceleyebilirsiniz.

Birkaç gün önce yaşanan İzmir depremi sonrası sosyal medyada birçok yerde paylaşılan deprem düdüğü çalan çeşitli uygulamalar oldu. Bunlardan birkaçını indirip denediğimde maalesef çoğunda çeşitli reklam vb. rahatsız edici etmenler olduğunu fark ettim. Bunun üzerine benzer bir uygulama çıkardım ve artık Google Play Store üzerinde yayında: Deprem Düdüğü (Whistle)

Edit (2024): Uygulama iOS için AppStore’da da yayında! Buradan indirebilirsiniz!

Uygulamanın Başlıca Özellikleri

Sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirilen bu uygulamada başlıca özellikler aşağıdaki gibidir.

  • Reklam barındırmaz.
  • Telefonunuz için hiçbir izne ihtiyaç duymaz.
  • Sade ve kullanışlı bir arayüze sahiptir.
  • İnternet veya şebeke olmadan çalışır. Bu özelliği sayesinde asansörde kalma veya benzeri durumlarda da kullanılabilir.
  • Uygulamayı kapatmadığınız sürece arkaplanda çalmaya devam eder.
  • Düdüğü başlattıktan sonra telefon ekranını da kapatabilirsiniz, böylece şarjınızdan yememiş olur.
  • Düdük dışında kedi sesi, siren sesi gibi ihtiyacınız olabilecek diğer sesleri çalabilirsiniz.

Uygulamayı Android cihazlar için Google Play Store’dan indirmek için tıklayın! İndirdikten sonra yukarıdaki ilk ekranda gördüğünüz gibi kırmızı tek bir buton gelecektir. Hemen altında da çalacak sesin adı bulunmaktadır. Varsayılan olarak en üstteki “Düdük sesi” seçili fakat üstüne tıklayarak diğer seslerden birini seçebilirsiniz. Sesi seçtikten sonra butona bastığınızda ikinci ekrandaki gibi gri hale gelecek ve ses aralıksız olarak çalmaya başlayacaktır. Tekrar aynı butona basarak durdurabilir veya uygulamayı kapatabilirsiniz.

Uygulama Kaynak Kodları

Uygulama Flutter (Dart) projesi olarak geliştirildi. Dart, cross platform mobil uygulama geliştirmeye yarayan ve Google tarafından desteklenen bir yazılım dilidir. Bununla ilgili detaylı bilgiyi daha sonra başka bir yazıda açıklayabilirim. Uygulamanın kaynak kodları Github hesabım üzerinde bulabilirsiniz. İncelemek için tıklayın.

Yorum yaz: